100 неякісних і 8 підроблених медикаментів виявили на Закарпатті

В аптеках на Закарпатті за місяць виявлено 100 неякісних медпрепаратів, - повідомляє "ZAXID.NET".

На Закарпатті почали виявляти велику кількість продажу підробок ліків. За словами заступник начальника Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Петра Яцука, за місяць інспекцією виявлено 100 неякісних препаратів, а також 8 повідомлень про фальсифікацію препарату "Мезим-форте".
Крім того депутати Закарпатської обласної ради прийняли 5 листопада на черговій сесії звернення до Кабінету міністрів та Верховної Ради України при формуванні цін на ліки враховувати три показники: ціну виробника, оптову націнку і величину роздрібної націнки.
За словами депутата Івана Балоги, на сьогодні, при перевірці аптечних закладів, фіксується тільки націнка власне аптеки, за що страждають прості працівники. І не береться до уваги інші фактори, які впливають на кінцеву вартість, а саме – за якою ціною медпрепарати закуповувалися та скільки "накинули" оптовики. "Сьогодні крайніми по вартості ліків в аптеках роблять аптекарів та власників аптек", – наголосив Іван Балога.
Тим часом в області за перші два дні перевірок зафіксовано 7 випадків підвищення цін на ліки у межах 20-30 копійок. Про це на сесії повідомив заступник начальника Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Петро Яцук. Ще двадцять суб’єктів інспекція перевіряла вчора, 4 листопада і порушень не виявила.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи