Грузинське Руставі може стати містом-побратимом Івано-Франківська

Між Івано-Франківськом та грузинським містом Руставі посилюються економічні та культурні зв'язки, - повідомляє "Телебачення Галичина".

Офіційна делегація, яку очолив заступник голови Івано-Франківська Ярослав Яцишин, відвідала Грузію з наміром налагодити тісну співпрацю та запозичити позивний досвід у роботі муніципалітетів.
Руставі впродовж багатьох років вважалося депресивною територією. Втім, після трояндової революції тут розпочалося активне відродження. Капітальний ремонт доріг, реконструкція будівель, розвиток комунальної сфери — це далеко не повний перелік того, над чим працює місцева влада. Нам є чому повчитися в грузинських колег.
Делегація Івано-Франківська відвідала Грузію на запрошення мера Руставі — Мамуки Чіковалі. На зустрічі сторони обговорили перспективи майбутньої співпраці та підкреслили необхідність посилення економічних та культурних зв'язків.
«Ми хочемо, щоб між нашими містами склалися дружні стосунки, ми повинні обмінюватися усім добрим, що у нас є — і в культурі, і в самоврядуванні, — переконаний пан Чіковалі. — Івано-Франківськ для нас цікаве місто-партнер. На центральному рівні у нас уже є хороша дружба і багато спільних проектів. Зараз потрібно зробити все можливе, щоб і на місцевому рівні були міцні контакти, дружні відносини та спільні проекти».
Представники влади Івано-Франківська впевнені, що розпочинати співпрацю треба з обміну творчими колективами. Пан Яцишин зазначив, що місту особливо пригодиться досвід грузинів у комунальній сфері. Досить насиченою та перспективною була поїздка до Грузії і для івано-франківських підприємців. У ході розмов вони обговорили можливості співпраці із партнерами по бізнесу.
В рамках візиту івано-франківська делегація зустрілась не лише з керівництвом міста, але і з головою регіону і представниками Туреччини та Польщі. Всі вони взяли участь у святкових заходах з нагоди Дня міста Руставі.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи