Двох посадовців затримали за хабарі на Прикарпатті

На Прикарпатті на хабарництві затримали двох посадовців, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в ВЗГ ГУМВС України в Івано-Франківській області.

Працівники прикарпатської міліції викрили у хабарництві двох посадовців – сільського голову, який отримав 2 тис. доларів хабара у Косівському районі, та керівника агрокооперативу, який за договір оренди забажав отримати 2 тис. грн винагороди у Тисменицькому районі.
Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області задокументували факт вимагання та отримання хабара головою одного з сільських населених пунктів Косівського району. Сільський очільник оцінив свої зусилля щодо вирішення питання про надання мешканцеві райцентру земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства сумою 6 тисяч доларів США. Після своєрідних “торгів” зацікавлені сторони зупинилися на сумі 2 тисячі американських доларів.
У процесі здійснення оперативних заходів убозівці затримали сільського голову “на гарячому” у райцентрі, щойно він отримав грошову винагороду за сприяння у вирішенні зазначеного питання. Проти нього порушено кримінальну справу за ч.2 статті 368 Кримінального кодексу України – одержання хабара, поєднане з його вимаганням.
Інший випадок хабарництва зафіксований у Тисменицькому районі. Працівникам Державної служби боротьби з економічною злочинністю стало відомо, що при зверненні приватного підприємця до керівника агрокооперативу з проханням укласти договір оренди приміщення боксу той зажадав 2 тисячі гривень. Цією сумою обумовлювалося й наступне зменшення орендної плати за використання приміщення. Оперативники затримали голову правління відразу після того, як він отримав жадану суму хабара. Підозрюваного також притягуватимуть до кримінальної відповідальності.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи