35 тисяч хворих на грип та ГРВІ в Івано-Франківській області

Станом на понеділок на Прикарпатті зафіксовано 35 тисяч хворих, що звернулися по допомогу до лікарів, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі ОДА.

За останню добу в реанімацію поступило 11 чоловік. Загалом же в реанімаційних відділеннях області знаходиться 52 особи. При цьому слід зазначити, що четверо хворих пішли на поправку і їх із реанімації перевели у звичайні відділення.

Як повідомив голова облдержадміністрації Микола Палійчук у вкрай тяжкому стані залишаються 7 прикарпатців. Шестеро з них знаходяться на штучній вентиляції легень, їм вводяться препарати, що збагачують кров киснем. В останні дні спостерігається деяке покращення стану даних хворих.

На понеділковому брифінгу голова ОДА повідомив, що в області з початку епідемії від пневмонії померло 12 людей.

Для лікування хворих за останню ніч було отримано 3 тисячі упаковок препарату «Таміфлю», котрі одразу ж розподілили по лікарнях області. Протягом дня на Прикарпаття продовжували надходити необхідні медикаменти. Микола Палійчук наголосив, що всі медичні препарати отримані від центральних органів влади, від громадських організацій та закордонних країн як гуманітарна допомога, будуть передаватися безпосередньо лікувальним установам.

Усі лікарні отримують необхідну кількість медикаментів, щоб безкоштовно надавати хворим першу невідкладну допомогу. Щоб уникнути спекуляцій на усіх медичних препаратах, які надходять в область в якості допомоги, відповідальні працівники ставитимуть штамп «Не для продажу».

Микола Палійчук спростував чергові чутки, що ширилися областю. На цей раз мова йшла про начебто поширення у нашій області легеневої чуми. Голова облдержадміністрації ще раз запевнив, що обласна влада через засоби масової інформації відкрито інформує населення про всю наявну ситуацію в області і закликав громадян не вірити чуткам й не панікувати.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи