Польща і Канада нададуть Прикарпаттю гуманітарну медичну допомогу

В неділю, 1 листопада, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Палійчук провів черговий брифінг на якому повідомив представникам засобів масової інформації останню оперативну інформацію щодо епідеміологічної ситуації на Прикарпатті, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі ОДА.

Губернатор краю повідомив, що на жаль, в області через захворювання на вірусну пневмонію уже зафіксовано 11 летальних випадків. « На сьогоднішній день в реанімації знаходиться 44 дорослих особи, з них 5 вагітних жінок, четверо з них знаходяться у вкрай тяжкому стані. Також в реанімації знаходяться семеро дітей, котрі знаходяться в задовільному стані й жодної загрози їх життю немає. За медичною допомогою з початку епідемії уже звернулося понад 30 тис осіб. На сьогодні 2090 осіб госпіталізовано, з них 732 дітей.» Також голова облдержадміністрації повідомив, що весь час підтримує контакт із вищим керівництвом держави. В Івано-Франківську область зараз перекидають необхідні медичні препарати та ліки. В області розпочато пошив індивідуальних засобів захисту – марлевих пов’язок. «Зі складів матеріального резерву області завезено марлю на швейні фабрики Коломиї та на фабрику обласного товариства глухих. З ранку понеділка пошиття марлевих пов’язок розпочнуть також на швейній фабриці «Галичина» й невеличких швейних цехів в Болехові, Снятині, Тлумачі та інших містах. Таким чином ми забезпечимо ними наші лікувальні установи.». Як зазначив Микола Палійчук на Прикарпатті очікують на гуманітарну допомогу з за кордону. Найближчим часом надійдуть гуманітарні вантажі від Польщі та Канади. Як і під час минулорічної повені надати допомогу області, в тому числі й грошову, зголосилися багато благодійних організацій. «У нас є можливість закупляти необхідні препарати та медикаменти. Єдине, що зараз в Україні ситуація складна і медичні склади практично порожні. Тому наші люди зараз шукають виходи на зарубіжні країни. Всі працюють практично цілодобово та без вихідних, щоб оперативно вирішувати всі проблемні питання.»
Микола Палійчук повідомив, що на сьогоднішній день ситуація залишається ще вкрай складною. Ускладнюють її і люди, котрі намагаються займатися самолікуванням. На брифінгу вкотре наголосили, що при перших ознаках хвороби необхідно звертатися до лікаря. Вчасне лікування – запорука одужання. Мешканцям краю радять без необхідності не виходити із помешкань. Не потрібно соромитися вдягати марлеві пов’язки на вулиці та уникати місць масового скупчення людей.
Микола Палійчук повідомив журналістам, що на сьогодні на Прикарпатті все ще не зафіксовано жодного випадку захворювання на «каліфорнійський грип». Зараз аналізи, які відбирались у прикарпатських хворих направлені на експертизу в Лондон, київська експертиза вірусу штапу «каліфорнійський грип» у прикарпатців не виявила.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи