Польща і Канада нададуть Прикарпаттю гуманітарну медичну допомогу

В неділю, 1 листопада, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Палійчук провів черговий брифінг на якому повідомив представникам засобів масової інформації останню оперативну інформацію щодо епідеміологічної ситуації на Прикарпатті, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі ОДА.

Губернатор краю повідомив, що на жаль, в області через захворювання на вірусну пневмонію уже зафіксовано 11 летальних випадків. « На сьогоднішній день в реанімації знаходиться 44 дорослих особи, з них 5 вагітних жінок, четверо з них знаходяться у вкрай тяжкому стані. Також в реанімації знаходяться семеро дітей, котрі знаходяться в задовільному стані й жодної загрози їх життю немає. За медичною допомогою з початку епідемії уже звернулося понад 30 тис осіб. На сьогодні 2090 осіб госпіталізовано, з них 732 дітей.» Також голова облдержадміністрації повідомив, що весь час підтримує контакт із вищим керівництвом держави. В Івано-Франківську область зараз перекидають необхідні медичні препарати та ліки. В області розпочато пошив індивідуальних засобів захисту – марлевих пов’язок. «Зі складів матеріального резерву області завезено марлю на швейні фабрики Коломиї та на фабрику обласного товариства глухих. З ранку понеділка пошиття марлевих пов’язок розпочнуть також на швейній фабриці «Галичина» й невеличких швейних цехів в Болехові, Снятині, Тлумачі та інших містах. Таким чином ми забезпечимо ними наші лікувальні установи.». Як зазначив Микола Палійчук на Прикарпатті очікують на гуманітарну допомогу з за кордону. Найближчим часом надійдуть гуманітарні вантажі від Польщі та Канади. Як і під час минулорічної повені надати допомогу області, в тому числі й грошову, зголосилися багато благодійних організацій. «У нас є можливість закупляти необхідні препарати та медикаменти. Єдине, що зараз в Україні ситуація складна і медичні склади практично порожні. Тому наші люди зараз шукають виходи на зарубіжні країни. Всі працюють практично цілодобово та без вихідних, щоб оперативно вирішувати всі проблемні питання.»
Микола Палійчук повідомив, що на сьогоднішній день ситуація залишається ще вкрай складною. Ускладнюють її і люди, котрі намагаються займатися самолікуванням. На брифінгу вкотре наголосили, що при перших ознаках хвороби необхідно звертатися до лікаря. Вчасне лікування – запорука одужання. Мешканцям краю радять без необхідності не виходити із помешкань. Не потрібно соромитися вдягати марлеві пов’язки на вулиці та уникати місць масового скупчення людей.
Микола Палійчук повідомив журналістам, що на сьогодні на Прикарпатті все ще не зафіксовано жодного випадку захворювання на «каліфорнійський грип». Зараз аналізи, які відбирались у прикарпатських хворих направлені на експертизу в Лондон, київська експертиза вірусу штапу «каліфорнійський грип» у прикарпатців не виявила.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи