В санаторії діти масово захворіли на грип у Волинський області

81 дитина захворіла в санаторії «Турії» на Волині, - про це 30 жовтня на сесії Волинської облради повідомила  заступник начальника управління охорони здоров′я Волинської ОДА Марія Гогоща.

Як інформують «Волинські новини», за словами заступника начальника управління охорони здоров′я Волинської ОДА Марії Гогощі, на 8.00 30 жовтня на території Волинської області захворіло 4 тисячі 466 осіб. Медики точно не можуть встановити, чи це гострі респіраторні захворювання, чи грип. Із цієї кількості хворих – 570 діти. Із 269 шпиталізованих – 95 дітей.Також вона нагадала, що 25 жовтня у Луцьку померла жінка від гострої пневмонії.

В обласному центрі Волині від учорашнього дня діє штаб, який покликаний боротися з хворобою. Марія Гогоща також розповіла про прикрий випадок у санаторії «Турії»: там наразі перебувають діти з різних областей України, за її словами, у санаторії займалися самолікуванням, наразі 5 дітей учора були шпиталізовані до Ковельської районної лікарні. Медики вчора обстежили 100 дітей, у 81 – була виявлена висока температура. Наразі у Луцьку засідає колегія охорони здоров’я, які напрацьовують алгоритм дій.

Марія Гогоща зазначила, що на сьогоднішній ранок люди почали скаржитися на відсутність у аптечних закладах противірусних препаратів. Депутат Валерій Діброва поцікавився, чи Україною поширюється легенева чума чи ні. Марія Гогоша відповіла, що не може заперечити чи підтвердити цієї інформації і додала, що спекуляція на противірусних ліках можлива.

Начальник управління освіти і науки України Михайло Попович зауважив, що наразі під час колегії медиків у обласному центрі Волині обговорюють продовження канікул у школах із 2 по 12 листопада, а також на цей термін мають припинити навчання у вищих та професійно-технічних закладах. За його словами, відсоток відсутності учнів у професійно-технічних закладах становить 3-5%, лише у Нововолинську, Володимирі-Волинському та Старій Вижві він становить 16-17 %.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи