На Закарпатті, за попередніми даними, чоловік помер від грипу А (H1N1)

У Закарпатській області в райцентрі Воловець, за попередніми даними, чоловік помер від грипу А (H1N1), повідомляє телеканал "Інтер".

Чоловік раніше повернувся з Санкт-Петербургу, де перебував у відрядженні, з симптомами простуди, проте за медичною допомогою звернувся лише тоді, коли стан здоров'я був вже критичним: з'явилися ускладнення у вигляді запалення і набряку легенів.
Лікарі і фахівці Закарпатської обласної санітарно-епідемічної станції заздалегідь визнали причиною смерті грип А (H1N1), у зв'язку з складністю лабораторних досліджень остаточну причину смерті чоловіка визначити поки що не вдалося.
Інший пацієнт з симптомами грипу А (H1N1) госпіталізований в обласну інфекційну лікарню Ужгорода. Житель села Корітняни Ужгородського району нещодавно повернувся з Москви і відчув різке погіршення стану здоров'я. Лікарі впевнені, що завдяки вчасному зверненню пацієнта за медичною допомогою хворий одужає.
Нагадаємо, з початку жовтня у Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській обл. від пневмонії померли 20 осіб. В Тернопільській обл. померло 10 осіб, госпіталізовано 95 осіб, з них 25 у важкому стані, з них семеро - діти.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, загальна кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання людей, викликаних пандемічним вірусом А (H1N1), в світі складає 417 тис. 813, включаючи 5 тис. 455 смертельних випадків.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи