На Тернопіллі у військових частинах проводиться комплекс профілактичних заходів на ГРВІ



У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією на гострі респіраторні захворювання на Тернопільщині, у військових частинах та установах, що дислокуються в області, проводиться комплекс заходів щодо попередження хвороби, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Зокрема, на обласному збірному пункті Тернопільського обласного військового комісаріату, де в рамках призовної кампанії “Осінь-2009” до лав Збройних Сил та інших військових формувань України триває  відправка призовників, введено суворий пропускний режим. Нікого стороннього на обласний збірний пункт не пропускають.
За словами начальника медичного відділення обласного збірного пункту лейтенанта Максима Швеця, з усім особовим складом військкомату було проведено санітарно-просвітницьку роботу з питань профілактики ГРВІ. Військовослужбовці, які контактуватимуть з призовниками, використовуватимуть індивідуальні засоби захисту. Профілактичні маски рекомендуватимуть вдягати й призовникам, з якими також буде проведено роз’яснювальну роботу.

«У день відправки призовнику буде поміряно тиск та температуру. Його оглянуть терапевт, дерматолог та старший офіцер відділу призову. У війська будуть відправлені лише здорові юнаки», – зазначив начальник медичного відділення обласного збірного пункту лейтенант Максим Швець.
Водночас відповідні профілактичні заходи з попередження та недопущення розповсюдження грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій проведено у військових частинах, що дислокуються в області.
У Тернополі та Чорткові, де спалахи інфекційних захворювань найбільші в області, у військових частинах вжито необхідних заходів, аби не допустити переохолодження особового складу під час ранкової зарядки, на стройових оглядах та інших шикуваннях, при обслуговуванні техніки, несенні вартової служби тощо.
Тимчасово на весь період епідеміологічного підйому захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції наказами командирів військових частин заборонено проведення зборів та інших масових заходів, до яких залучаються всі підрозділи одночасно. Суворо контролюється дотримання особовим складом встановленої форми одягу, особливо під час несення вартової служби.
Крім того, з метою профілактики хвороби в раціон харчування військовослужбовців тричі на день видається цибуля та часник у сирому вигляді. Також тричі на день у житлових та службових приміщеннях проводиться вологе прибирання із застосуванням дезінфекційних засобів та провітрювання приміщень. Осіб із скаргами на здоров’я негайно відправляють на обстеження в медичний пункт.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи