Невідома вірусна інфекція в Івано-Франківську забирає життя людей

В Івано-Франківську панує важка вірусна інфекція, яку лікарі покищо не можуть упізнати. Через неї продовжують помирати люди.

Про це вчора ввечері у прямому ефірі на місцевій ТРК "3-Студія", повідомив головний лікар Івано-Франківської обласної інфекційної клінічної лікарні Роман Остяк.
"Ми проаналізували всі випадки хворих, які поступили з діагнозом "грип" і проглянули тих чотирьох важких хворих, які на сьогодні знаходяться в реанімаційних відділеннях регіону", - сказав він.
У 6 померлих молодих людей, відзначив Р.Остяк, була "надзвичайно важка гемарогічна пневмонія".
"Практично ні в одного з них ми не знайшли типових ознак грипу. Ні у одного з хворих, які померли і які знаходяться в реанімації, цих ознак не було", - підкреслив він.
Р.Остяк пояснив, що захворювання у всіх починалося поволі, супроводжувалося підвищенням температури у межах 37,2-37,3 градуса і незначним покашлюванням, болями в суглобах. В кінці другого-третього дня з'являлася незначна нежить.
За його словами, раптово, на третий-четвертий-п'ятий день у хворих виникала різка задишка, вони поступали в стаціонар і "при переводі на апаратне дихання їм практично неможливо було продихати легені, тому що дихання, починаючи з середини третини легенів, не прослуховувалося".
Під час розтину, сказав Р.Остяк, всі легені їх були в крові.
"Що ж воно таке? Класичний грип або вірус, який ми поки не встановили, якийсь модифікований на тлі ослабленого організму людей або змішана якась вірусно-бактерійна інфекція?" - міркував головлікар.
Як повідомлялось раніше, в жовтні в трьох західних областях України за попереднім діагнозом "від пневмонії" померли 20 чоловік.
У Мінохоронздоров'я поки не можуть повністю виключити наявність у цих людей каліфорнійського грипу A/H1N1.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи