На Тернопільщині хворі, які померли, не могли заразитися на грип А (H1N1)



Захворюваннями вражено в основному населення м. Тернополя та південних районів області, зокрема Чортківського, Теребовлянського, Гусятинського, Борщівського. Хворі, які померли, не перебували в країнах, неблагополучних по захворюваності на грип А (H1N1) Каліфорнія і проживали на різних територіях області,- повідомили «ОстроВ» в прес-службі Міністерства охорони здоровя України.

Не дивлячись на поступове зниження кількості щоденних захворювань людей в зв’язку з запровадженням обмежувальних заходів, до лікувально-профілактичних закладів звертаються хворі, в тому числі з важкими формами пневмонії.

Із-за пізніх звернень громадян за медичною допомогою, ускладнена діагностика хвороби і цілеспрямоване лікування, як наслідок є летальні випадки, ймовірно викликані респіраторною вірусною інфекцією.

Робота вірусологічної лабораторії, епідеміологів організована та направлена на забезпечення отримування матеріалу від хворих з подальшим опрацюванням: з 1 по 26 жовтня виключно методом виявлення імунофлюористуючих антитіл проведено дослідженя мазків з носа, зіву у людей з метою виділення антигенів вірусів грипу та ГРВІ. Всього обстежено 175 осіб від яких проведено 1015 досліджень, з них з позитивним результатом 71, а саме: грип типу А – 9, парагрип – 50, рино-синтинціальний вірус – 11, аденовірус – 1 . Результати методом флюористиюючих антитіл від померлих 2-ох осіб – негативний.

Ситуація знаходиться під особистим контролем Головного державного санітарного лікаря України.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи