МОЗ України створило комісію для вивчення ситуації, що склалася в Тернопільській області



Відбулася розмова Міністра охорони здоров'я України Василя Князевича з головою Тернопільської ОДА Юрієм Чижмарем та начальником управління охорони здоровя Тернопільської ОДА щодо захворюваності населення на респіраторні вірусні інфекції в Тернопільській області, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.


За наказом Міністра з метою з'ясування причин, що призвели до підвищення захворюваності на грип та ГРВІ в Тернопільській області, а також надання практичної допомоги у розробленні заходів з профілактики інфекційних захворювань створена комісія (з виїздом на місце) із залученням  науковців Академії Медичних Наук України, фахівців Міністерства охорони здоров'я України.

Згідно даного наказу звіт про проведену роботу буде подано до Департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ України до 1 листопада 2009 року.

Контроль за виконанням наказу покладено на Головного державного санітарного лікаря України, Першого заступника Міністра охорони здоров'я України Олександра Біловола.

Також дано доручення Головному державному санітарному лікарю України двічі на день особисто інформувати Міністра про ситуацію, що склалася та хід розслідування.

Прес-служба МОЗ України

27 жовтня 2009 року Головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол доповів Міністру охорони здоров'я України Василю Князевичу про ускладнення епідемічної ситуації в Тернопільській області.

Не дивлячись на поступове зниження кількості щоденних захворювань людей в зв’язку з запровадженням обмежувальних заходів, до лікувально-профілактичних закладів звертаються хворі, в тому числі з важкими формами пневмонії.

Із-за пізніх звернень громадян за медичною допомогою, ускладнена діагностика хвороби і цілеспрямоване лікування, як наслідок є летальні випадки, ймовірно викликані респіраторною вірусною інфекцією.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи