Тролейбусники продовжують страйкувати у Луцьку

Комунальні маршрутки і тролейбуси у Луцьку сьогодні, 27 жовтня, не вийшли на маршрути, - повідомляє "ЗІК".

Попри те, що сьогодні зранку луцький мер Богдан Шиба заявив, що страйком і профком ЛПЕ прийняли рішення про припинення страйку, люди і далі продовжують страйк. Наразі у тролейбусному депо перебуває понад сотня працівників, які не вийшли на маршрути. За словами людей, які зібралися в актовій залі, вони не припинять страйкувати, допоки не отримають зароблених грошей. «Нам учора обіцяли видати по 200 гривень, щоб ми вийшли на роботу, але досі не заплатили», – каже один із водіїв. Більше того, обурюється чоловік, 200 гривень – це не гроші, на них нічого і не купиш. Працівники ЛПЕ не розуміють, чому страйком і профком вирішили припиняти страйк.
Сьогодні питання страйку на депо розглядала профільна комісія Луцької міськради. На думку члена комісії Віктора Юрченка, потрібно переконати людей вийти на роботу, бо підприємство далі продовжуватиме заганяти себе у фінансову яму. Окрім того, треба звернутися до обласної влади стосовно чергового перерозподілу субвенції за пільгові перевезення громадян. Також, на думку депутата, варто на сесії міської ради проаналізувати діяльність підприємства за минулі два роки.
Водночас, на думку іншої обраниці громади Тетяни Семенюк, помилковим було рішення про придбання автобусів у лізинг. Окрім того, за словами Семенюк, у Львові зокрема депо отримують щомісяця дотації від міської ради, а в Луцьку ЛПЕ пустили на самоплив.
Зрештою, комісія виїхала «на місце події», де тривають перемовини за участю заступника Луцького мера Петра Гоцалюка та директора ЛПЕ Костянтина Патракеєва. Як розповів депутатам директор підприємства, заборгованість підприємства становить 9 мільйонів гривень, а наприкінці року ще й очікують збитків обсягом десять мільйонів. Де взяти гроші на «закриття дірок», поки що не знають.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи