Власники готелів та ресторанів „таксуватимуть” біля Львівського залізничного вокзалу

Сьогодні, 27 жовтня, власники готелів та ресторанів, турфірм які входять в організацію Туристичний рух Львова, проводять флеш-моб для туристів, в рамках якого „таксуватимуть” біля Львівського залізничного вокзалу з метою підвищення якості послуг таксі.  

Про це кореспонденту ”ОстроВ” повідомив один із організаторів акції, співласник львівських ресторанів „Криївка” та „Мазох” Юрій Назарук.  

Основна вимога, яку висувають учасники акції — забезпечення цивілізованих та якісних умов перевезень пасажирів в таксі, а також боротьба із завищеними цінами, які самовільно встановлюють таксисти біля вокзалу та львівського аеропорту. „Таксі на вокзалі та аеропорті — це ж обличчя міста”, — зазначає Юрій Назарук.

Сьогодні в обідній час власники готелів та ресторанів, турфірм на власних автомобілях покажуть приклад зразкового таксування. За словами організаторів, у флеш-мобі очікується участь близько 30 авто.

При цьому організатори не мають наміру займатись перевезення пасажирів на бізнесовому рівні. „Ми не маємо жодного бізнесу таксі. Нам лише важливо, щоб послуги таксі у Львові були якісними”, — зазначає Юрій Назарук. 

Минулого тижня Туристичний рух Львова звернувся до голови Львівської облдержадміністрації Миколи Кметя, міського голови Львова Андрія Садового та начальника управління МВС України у Львівській області Василя Пісного з вимогами впорядкувати діяльність таксі біля вокзалу та аеропорту, оскільки неякісні послуги таксі негативно впливають на туристичну привабливість міста і знижують потік туристів.  

Зокрема, власники готелів та ресторанів вимагають до 1 грудня визначити центральне місце стоянки, куди приїжджають таксі, що мають на це відповідні дозвільні документи у порядку живої черги; всі авто повинні бути комфортними для пасажирів, тобто нові та чисті; чітко зафіксований тариф та відповідно задекларований у авто, який не відрізнятиметься від середньоміського тарифу на послуги таксі, підтверджений профспілкою таксі тощо.

Ресторатори пропонують попередньо створити робочу групу, яка складатиметься із представників міської та обласної влади, правоохоронних органів, представників Туристичного руху та профспілки таксі.

На сьогодні відповіді на своє звернення ресторатори не отримали, тому сподіваються сьогоднішньою акцією активізувати роботу влади в цьому напрямку.

Туристичний рух Львова – громадський рух, який об’єднує власників бізнесу та людей, що працюють у туристичній галузі міста Львова. Створений восени 2009 року.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи