Редакцію газети "Експрес" розстріляли у Львові

У Львові невідомі розстріляли приміщення, в якому розміщена редакція газети "Експрес", - повідомляє газета "Експрес".

Пропонуємо вашій увазі заяву розміщену в останньому числі газети:
"Робочi кабiнети журналiстiв "Експресу" втретє обстрiлюють бойовими патронами. У вiкнах – кульовi отвори. Це – слiди вогнепальної зброї. По журналiстах «Експресу» стрiляли бойовими патронами. Останнi пострiли пролунали 6 жовтня 2009-го. Першi – пiвроку тому.
Мiлiцiонери приїжджали. Пiсля кожної стрiлянини. Збирали кулi в пакети, хитали головами: журналiсти могли загинути.
Ми сьогоднi ще точно не знаємо, хто органiзував цi замахи на журналiстiв «Експресу».
Ми сьогоднi ще аналiзуємо, якi публiкацiї газети так роздратували сучасну мафiю у цiй країнi.
Ми свiдомо мовчали певний час, не розголошуючи подробиць цiєї справи, щоб дати мiлiцiї можливiсть професiйно виконати свої обов’язки.
Настав час назвати речi своїми iменами: мiсцева мiлiцiя провалила й цей iспит. Вона не здатна захистити громадян, журналiстiв.
Треба вiдповiдально сказати правду вголос: якщо мiсцевий прокурор, маючи на руках результати балiстичних експертиз, кулi та iншi прямi докази теракту, закриває справу про напад на редакцiю «за вiдсутнiстю складу злочину», то цей прокурор є прямим спiвучасником потенцiйного вбивства.
Таким людям не мiсце в правоохоронних органах. Ми вимагаємо вiд мiнiстра внутрiшнiх справ негайно втрутитись у ситуацiю та вжити невiдкладних i дiєвих заходiв, що гарантуватимуть безпеку журналiстiв.
Ми вимагаємо знайти й притягнути до вiдповiдальностi органiзаторiв i виконавцiв збройних нападiв на журналiстiв «Експресу».
Ми вимагаємо вiд генерального прокурора країни дати чiтку вiдповiдь на просте запитання: прокуратура на боцi людей чи прокуратура є прихистком для бандитiв, що розстрiлюють редакцiї незалежних газет? Виннi в потураннi бандитам мають бути справедливо покаранi.
Журналiсти «Експресу» нiколи не гнули голови в поклонi перед жодною владою – нi офiцiйною, нi кримiнальною. Ми не лякливi. I це буде доведено".

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи