На Тернопіллі вихованці обласного ліцею-інтернату склали клятву ліцеїста



Клятву ліцеїста склали вихованці Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, що на Тернопільщині, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі ТернОДА.

Урочистості відбулися сьогодні,14 жовтня, в присутності голови ТОДА Юрія Чижмаря, керівництва району, ліцею, духовенства, запрошених.

«Кожна молода людина України, яка вступає в ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, особисто приносить клятву на вірність українському народові. Клятва покладає на ліцеїста всю повноту відповідальності за виконання ним своїх обов’язків», - каже начальник ліцею, полковник юстиції Василь Процик.

Довідка

З ініціативи керівництва ОДА, здійснено реорганізацію Коропецької обласної комунальної середньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків у  навчально-виховний заклад з відповідним профілем навчання та обласний військово-спортивний ліцей, зі збереженням права на здобуття середньої освіти дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та іншими соціально незахищеними категоріями.

До цього часу наша область, одна з небагатьох в Україні, не мала такого освітнього закладу для навчання юнаків і забезпечення готовності їх до військової служби.

У зв’язку з цим, сесією обласної ради прийнято рішення від 18 червня 2009 року № 647 про реорганізацію Коропецької обласної комунальної середньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, в обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою. 

Ліцей розпочав свою діяльність  1 вересня 2009 року.

До ліцею на підставі конкурсних вступних випробувань прийнято 40 юнаків і дівчат, придатних за станом здоров’я, і, які бажають  в майбутньому продовжувати навчання у вищих військово-навчальних закладах Міністерства оборони України та інших відомств.

У 2009/2010 навчальному році відкрито дві ліцейних групи. У ліцеї-інтернаті працює 54 педагоги.

Для забезпечення права дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які не можуть бути влаштовані у дитячі будинки сімейного типу чи прийомні сім’ї на виховання, навчання і перебування в інтернатному закладі на повному державному утриманні у структурі обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою функціонуватиме загальноосвітня школа-інтернат.

Навчально-виховна, класна, позакласна робота організована згідно з положенням, програмами та нормативними документами про середній заклад освіти з урахуванням специфічних завдань, поставлених перед ліцеєм.

Основними завданнями Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою є забезпечення виконання державного стандарту повної загальної середньої освіти, набуття ліцеїстами знань і навичок з військової та фізичної підготовки, рання військова орієнтація молоді і цілеспрямована підготовка кандидатів для вступу у військові навчальні заклади.

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи