У Луцьку водії тролейбусів оголосили безстроковий страйк



У Луцьку працівники підприємства електротранспорту пікетують міську раду з вимогою погасити заборгованість з виплати зарплати, - повідомляє «ЗІК».


Під стінами міськради зібралося більше ста людей.

Пікетники заявляють про проведення безстрокового страйку. На маршрути у місті сьогодні не вийшов жоден тролейбус.

Сьогодні на прес-конференції міський голова Луцька Богдан Шиба повідомив, що заборгованість перед працівниками становить близько 2 млн грн. А з 900 тис. грн, які повинні були надійти з держбюджету, отримано лише 300 тис. грн.

Він також повідомив, що міська рада направила підприємству 400 тис. грн на поповнення статутного фонду з рекомендацією направити кошти на виплату зарплати.

«Я знаю, що у такий спосіб проблеми не вирішити. Але все, що можна було зробити з боку міста, ми зробили. Якщо з’являться ще кошти, то ми їх знову направимо», – зазначив він.

За словами Б. Шиби, проблема не тільки в недостатній кількості коштів з держбюджету, а й в застарілій системі пільгових відшкодувань, з якою не справляється держава.

Після прес-конференції мер міста вийшов до пікетників, інформує «Обком» з посиланням на УНІАН.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи