У Запоріжжі підприємці незаконно намагались привласнити 18 мільйонів гривень



У Запорізькій області СБ України викрила протиправний механізм ухилення від сплати податку на додану вартість та його незаконного бюджетного відшкодування, - повідомили «Остров» в прес-центрі СБ України.

На Запоріжжі директор фірми разом зі своїм спільником – засновником одного з приватних підприємств Запоріжжя, підробивши бухгалтерські документи про нібито придбання електронно-технічного устаткування на загальну суму 108 мільйонів гривень та склавши низку недостовірних угод, незаконно сформував податковий кредит.

З метою отримати на банківський рахунок підприємства бюджетне відшкодування на загальну суму більше 18 мільйонів гривень, зловмисник подав відповідні декларації до податкової інспекції  в Орджонікідзевському  районі Запоріжжя.

У результаті спільної зі співробітниками ДПІ в Орджонікідзевському районі перевірки Службою безпеки України було встановлено, що бюджетне відшкодування податку на додану вартість  – незаконне.

Слідчими СБ України стосовно керівника-фальсифікатора порушено кримінальну справу за вчинення замаху на заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах шляхом безпідставного відшкодування ПДВ, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

Наразі справу направлено до Орджонікідзевського районного суду  Запоріжжя.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи