У Запоріжжі підприємці незаконно намагались привласнити 18 мільйонів гривень



У Запорізькій області СБ України викрила протиправний механізм ухилення від сплати податку на додану вартість та його незаконного бюджетного відшкодування, - повідомили «Остров» в прес-центрі СБ України.

На Запоріжжі директор фірми разом зі своїм спільником – засновником одного з приватних підприємств Запоріжжя, підробивши бухгалтерські документи про нібито придбання електронно-технічного устаткування на загальну суму 108 мільйонів гривень та склавши низку недостовірних угод, незаконно сформував податковий кредит.

З метою отримати на банківський рахунок підприємства бюджетне відшкодування на загальну суму більше 18 мільйонів гривень, зловмисник подав відповідні декларації до податкової інспекції  в Орджонікідзевському  районі Запоріжжя.

У результаті спільної зі співробітниками ДПІ в Орджонікідзевському районі перевірки Службою безпеки України було встановлено, що бюджетне відшкодування податку на додану вартість  – незаконне.

Слідчими СБ України стосовно керівника-фальсифікатора порушено кримінальну справу за вчинення замаху на заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах шляхом безпідставного відшкодування ПДВ, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

Наразі справу направлено до Орджонікідзевського районного суду  Запоріжжя.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи