Майже на 800 тисяч гривень завищили вартість робіт підрядні організації у Львові



Підрядні організації завищили вартість робіт майже на 800 тисяч гривень, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Львівської міської ради.


З початку року управління контролю та аудиту Львівської міської ради перевірило та погодило проектно-кошторисну документацію  ремонтно-будівельних робіт 1151 об’єктів загальною кошторисною вартістю 262 мільйони 150 тисяч гривень. Завдяки перевірці вдалося запобігти безпідставному використанню 794 тис. гривень. Саме на стільки було  завищено вартість робіт підрядними організаціями. Це дало  можливість запобігти необґрунтованим витратам бюджетних коштів та скерувати їх на виконання додаткових обсягів робіт.
За 2008 рік управлінням контролю та аудиту було виявлено завищення підрядними організаціями вартості ремонтно-будівельних робіт на 2,8 мільйони гривень.

«Ефективний контроль та аудит є абсолютним пріоритетом для демократії. Успіх країни залежить від якості державного управління, а якість управління в певній степені залежить від якості контролю та аудиту», – каже начальник управління контролю та аудиту Наталія Павлюк.

Управління також постійно перевіряє достовірність кошторисних розрахунків вартості об’єктів самочинного будівництва. Цьогоріч під час перевірок виявлено заниження вартості на 427 тис. гривень - це кошти, які поповнюють цільовий фонд розвитку соціальної інфраструктури міста. Було перевірено та погоджено 312  об’єктів самочинного будівництва.

Для порівняння, у 2008 році було погоджено 472 об’єкти. В результаті проведеної перевірки вартість самочинного здійсненого будівництва збільшено на 3 103,1  тис. грн.

Крім цього, управління провело 17 тематичних перевірок. Зокрема, перевірено п’ять комунальних підприємств щодо закупівлі та обліку матеріалів. Було виявлено низку порушень: відсутній належний контроль видачі матеріалів, завдання робітникам не оформлялось належним чином, робочі листки не ведуться щоденно, за фактом виконаних робіт відсутні підписи мешканців, яким ці роботи виконувались тощо.
Також перевірено дев’ять комунальних підприємств щодо розгляду скарг мешканців. За результатами цих перевірок скеровано оглядові листи до районних адміністрацій для вжиття відповідних заходів.

Зараз управлінням проводиться низка перевірок щодо дотримання вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та Ухвали ЛМР № 897 «Про врегулювання питань оренди майна територіальної громади Львова».

Нагадаємо,  управління створено у березні 2007 року, а до того у міській раді діяв лише відділ контролю й аудиту.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи