Перший в Україні навчальний call-центр служби 112 запрацює у Львові



У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбудеться презентація першого в Україні навчального call-центру системи 112. На сьогодні цей сall-центр єдиний в Україні, - повідомляє «ЗІК».

Він створений фахівцями Університету. Call-центри системи 112, що впроваджуватимуться в обласних управліннях МНС України, будуть мати саме такий вигляд, як львівський.

У навчальному сall-центрі системи 112 навчатимуться як курсанти університету, так і службовці МНС, що працюватимуть на подібному обладнанні в управліннях. Сall-центр системи 112 університету буде включено у систему екстреної допомоги 112, яка функціонує на базі ГУ МНС у Львівській області.

У навчальному сall-центрі системи 112 Львівського університету безпеки життєдіяльності працюватиме троє фахівців – диспетчер, парамедик та психолог- консультант. Для кожного робочого місця розроблено спеціальне програмне забезпечення, електронна карта міста, різноманітні електронні довідники. Тож завдяки сучасній техніці та комп’ютерним програмам рятувальники максимально швидко визначатимуть місце, де сталася надзвичайна ситуація, знатимуть силу небезпеки, яку вона несе людям та консультуватимуть рятувальників у прийнятті рішення у нестандартних ситуаціях.

Завдяки GPS-навігаціі, що встановлено на пожежно-рятувальних автомобілях, працівники cаll-центру допомагатимуть обрати оптимального маршруту руху рятувальних машин та безперервно слідкуватимуть на спеціальній карті за місцем перебування команди рятувальників. Завдяки бортовим комп’ютерам та мережі Інтернет є можливість безпосередньо передавати зображення з місця, де сталася надзвичайна ситуація у call-центр.

Використання цих технологій значно збільшує можливості та покращує мобільність пожежно-рятувальних підрозділів, а це – врятовані людські життя.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи