Акція «Дні донора у Львові»: 122 медичних працівників вже здали кров

До акції «Дні донора у Львові» вже приєдналося 122 медичних працівників, - повідомили "ОстроВ" в прес-службі Львівської міської ради.

За два тижні акції «Дні донора у Львові», яка проводиться серед медичних працівників Львова, кров уже здало 122 осіб, серед них і начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

«Метою проведення заходу є власним прикладом привернути увагу громадськості до проблем наповнення банку крові у регіоні та показати суспільству, що кожен може допомогти врятувати людське життя», - каже начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

Проблема донорства зараз стоїть дуже гостро. Трансфузія крові, її компонентів і препаратів являється важливим засобом у боротьбі за життя людини при важких травмах, кровотечах, шоках, гнійно-септичних станах, опіках, променевих ураженнях, хворобах кровотворних органів. Однак, щоб це лікування було ефективним, потрібен достатній запас донорської крові.

В останні роки безперервно звужується донорська база, що призвело до зменшення майже вдвічі кількості заготовленої крові і, як результат, виникли проблеми із забезпеченням лікувальних установ кров'ю. Замість рекомендованих ВООЗ 12-15 мл крові на одного жителя країни, в Україні заготовляють 9 мл крові, а на Львівщині - 6,4 мл на одну особу.

За даними Ради Європи для самозабезпечення країни кров'ю і її компонентами необхідно мати 40-60 донорів на 1 тис. населення. У Європі ця цифра становить 40,2, в Україні - 14,6. Акція триватиме до 16 жовтня.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи