ЛНУ ім. Івана Франка готуються до святкування 350-річчя

У Львівському національному університеті імені Івана Франка готуються до святкування 350-річчя від дня заснування навчального закладу. Університет святкуватиме цю дату 2011 році у січні, - повідомляє "Об'єктивно".

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив в. о. ректора ЛНУ імені Івана Франка Василь Височанський.

Василь Височанський нагадав, що 3 жовтня 2008 року Президент України Віктор Ющенко підписав указ про відзначення 350-річчя Львівського національного університету імені Івана Франка. У цьому указі зазначено, що на відзначення та виконання усіх заходів, передбачено збільшення посадових укладів, зменшення співвідношення студентів до викладача. «Зараз у середньому співвідношення таке: 13 студентів до одного викладача, а планується, що буде – 5 до одного», - зауважив Височанський.

Височанський додав, що в указі Президента передбачене будівництво гуртожитків для студентів, житлового будинку для викладачів, тобто будівництво цілого університетського комплексу, де також будуть навчальні корпуси, видавничий центр.

Щодо розширення спеціальностей, то Височанський наголосив, що щорічно в університеті відкривають не велику кількість спеціальностей. «Відкрита достатня кількість спеціальностей, але все ж деякі відкриваємо, окремі – акредитуємо», - сказав він.

Також він наголосив на тому, що на сьогодні усі студенти денної форми навчання навчаються відповідно до критеріїв Болонської декларації і передбачається, що у 2010-му випускники отримуватимуть додаток до диплому міжнародного зразка.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи