У Франківську відкрито оновлений центр з функціональними обмеженнями „Дивосвіт”. Фото

В Івано-Франківську відкрито оновлений центр з функціональними обмеженнями „Дивосвіт”, - повідомили "ОстроВ" в прес-службі МВК.

Сьогодні в Івано-Франківську відбулось урочисте відкриття оновленого центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями „Дивосвіт”, що розташований по вул. Військових ветеранів, 14а. Окрім того, діти та молодь, які є клієнтами центру, відсвяткували свято зустрічі, на яке також були запрошені батьки та педагоги.

Також в рамках відкриття оновленого Центру „Дивосвіт” відбулось освячення самого приміщення центру та транспортного засобу, що пристосований для перевезення інвалідів та людей з функціональними обмеженнями.

Нагадаємо, 10 серпня 2009 р. товариство «Кнорр-Бремзе Глобаль Каре» доправило в Україну гуманітарну технічну допомогу для «Івано-Франківського міського центру соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Дивосвіт». Це мікроавтобус марки «Форд».

У найближчому майбутньому Центр „Дивосвіт” планує відкрити Центр денного перебування, який зможе задовольняти потреби 50 інвалідів з різними нозологіями, віком від 7 до 35 років, забезпечуватиме одноразове харчування для своїх клієнтів. У перспективі працівники Центру також планують забезпечити для виняткових випадків можливість цілодобового перебування в центрі для дітей та молоді з функціональними обмеженнями під наглядом соціальних працівників.

Центр соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями „Дивосвіт” планує перехід на трирівневу модель: спілкування груп взаємодопомоги, групи набуття соціально-педагогічних та трудових навиків, а також групи самореалізації.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи