Виявлено 2,5 мільйони зловживань під час ремонту від минулорічної повені доріг на Тернопіллі

На дорогах Тернопільщини, які ремонтували після торішньої липневої стихії, нажилися на 2 мільйони 695 тисяч гривень, - повідомляє "ЗІК".

З державного бюджету на проведення ремонтно-відновлювальних доріг, що зазнали пошкоджень внаслідок стихії 23-27 липня 2008 року, виділили близько 50 млн грн. Станом на 1 жовтня 2009 року контрольно-ревізійним управлінням в Тернопільській області проведено ревізію 25 сільських рад. Кожна ревізія показала факти завищення вартості виконаних підрядних робіт з капітального ремонту доріг. Загалом, констатують ревізори, їх розмір становив 2 млн 695 тис. грн.
Переважно ремонтні роботи проводили підрядні організації, розташовані за межами Тернопільщини. Більшість таких установ здійснювали роботи всупереч чинному законодавству, оскільки, згідно з ліцензією, виданою їм органом ліцензування, вони мають право здійснювати господарську діяльність лише на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Як результат, встановлено завищення нормативних витрат з оплати праці та витрат на відрядження, завищено відстань на перевезення будівельних машин і механізмів, повторне включення в акти виконаних робіт виконання однотипних робіт тощо.
Контрольно-ревізійного управління встановило документально непідтверджених витрат, безпідставне завищення вартості виконання ремонтно-відновлювальних робіт КП «Дорожник» (м. Дунаїв Хмельницької області), ПП Сукіасян (Кам’янець-Подільський район), ТОВ «Наліса Плюс» (м.Київ), концерн «Автошлях буд» (м.Львів), Катеринопільське спільне підприємство «Агрошляхбуд», мале приватне підприємство «МВМ» тощо.
Цікавий факт встановили у селі Бариш Бучацького району, де на влаштування верхнього шару основи дороги використали гравійно-каменеву суміш, у той час, коли в акті виконаних підрядних робіт зазначено, що за основу взято щебінь. Відповідно, в акт включили вартість щебеню, яка утричі вища вартості матеріалу, який використаний насправді.
41,2 тис. грн бюджетних коштів затрачено на ремонт доріг, які не обстежувала комісія і не відносяться до робіт з ліквідації наслідків стихії, внаслідок чого державні фінанси були використані на цілі, що не відповідають визначеній меті.
Ще один факт: понад півмільйона гривень використали сільські ради на оплату неякісно виконаних робіт. Ревізори зауважують: величезну суму державних коштів витратили на закупівлю матеріалів, необхідних для виконання ремонтно-відновлювальних робіт. Та, як показали результати ревізійних дій, вони пішли у нікуди. Так, через не виконані у повному обсязі роботи, передбачені дефектним актом та актом обстеження на ремонт доріг, 642,2 тис. грн, виділені Устечківській та Іване-Золотівській сільським радам Заліщицького району з держбюджету, використали неефективно. У результаті, верхній шар покриття доріг частково знищили дощові потоки, вимиті рівчаки, утворилися колії на всій протяжності ділянки дороги, розмито окремі схили, на окремих ділянках – ями.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи