Виявлено 2,5 мільйони зловживань під час ремонту від минулорічної повені доріг на Тернопіллі

На дорогах Тернопільщини, які ремонтували після торішньої липневої стихії, нажилися на 2 мільйони 695 тисяч гривень, - повідомляє "ЗІК".

З державного бюджету на проведення ремонтно-відновлювальних доріг, що зазнали пошкоджень внаслідок стихії 23-27 липня 2008 року, виділили близько 50 млн грн. Станом на 1 жовтня 2009 року контрольно-ревізійним управлінням в Тернопільській області проведено ревізію 25 сільських рад. Кожна ревізія показала факти завищення вартості виконаних підрядних робіт з капітального ремонту доріг. Загалом, констатують ревізори, їх розмір становив 2 млн 695 тис. грн.
Переважно ремонтні роботи проводили підрядні організації, розташовані за межами Тернопільщини. Більшість таких установ здійснювали роботи всупереч чинному законодавству, оскільки, згідно з ліцензією, виданою їм органом ліцензування, вони мають право здійснювати господарську діяльність лише на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці. Як результат, встановлено завищення нормативних витрат з оплати праці та витрат на відрядження, завищено відстань на перевезення будівельних машин і механізмів, повторне включення в акти виконаних робіт виконання однотипних робіт тощо.
Контрольно-ревізійного управління встановило документально непідтверджених витрат, безпідставне завищення вартості виконання ремонтно-відновлювальних робіт КП «Дорожник» (м. Дунаїв Хмельницької області), ПП Сукіасян (Кам’янець-Подільський район), ТОВ «Наліса Плюс» (м.Київ), концерн «Автошлях буд» (м.Львів), Катеринопільське спільне підприємство «Агрошляхбуд», мале приватне підприємство «МВМ» тощо.
Цікавий факт встановили у селі Бариш Бучацького району, де на влаштування верхнього шару основи дороги використали гравійно-каменеву суміш, у той час, коли в акті виконаних підрядних робіт зазначено, що за основу взято щебінь. Відповідно, в акт включили вартість щебеню, яка утричі вища вартості матеріалу, який використаний насправді.
41,2 тис. грн бюджетних коштів затрачено на ремонт доріг, які не обстежувала комісія і не відносяться до робіт з ліквідації наслідків стихії, внаслідок чого державні фінанси були використані на цілі, що не відповідають визначеній меті.
Ще один факт: понад півмільйона гривень використали сільські ради на оплату неякісно виконаних робіт. Ревізори зауважують: величезну суму державних коштів витратили на закупівлю матеріалів, необхідних для виконання ремонтно-відновлювальних робіт. Та, як показали результати ревізійних дій, вони пішли у нікуди. Так, через не виконані у повному обсязі роботи, передбачені дефектним актом та актом обстеження на ремонт доріг, 642,2 тис. грн, виділені Устечківській та Іване-Золотівській сільським радам Заліщицького району з держбюджету, використали неефективно. У результаті, верхній шар покриття доріг частково знищили дощові потоки, вимиті рівчаки, утворилися колії на всій протяжності ділянки дороги, розмито окремі схили, на окремих ділянках – ями.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи