Вже збудоване житло для постраждалих від повені, розберуть, щоб погасити заборгованість

Щоб розрахуватись за будівельні матеріали, житло, збудоване для постраждалих від минулорічної повені, розберуть і продадуть, - повідомляє "ТСН".

Двадцять родин, які постраждали від повені у місті Галич на Прикарпатті, отримали "листи щастя". Ось-ось вони мали справити входини у свої вже на 80 відсотків зведені нові оселі. Але їх попередили, що будинки розбиратимуть - насамперед демонтують сантехніку, котли і дахи. Знімуть і продадуть, щоб розрахуватися з постачальниками за будматеріали.
У серпні минулого року влада урочисто заклала наріжний камінь під майбутні будиночки для потерпілих внаслідок повені. Тоді крайнім терміном для входин називали 15 листопада 2008 року.
Та ще й досі будинки навіть не добудували, а тепер галичан попередили – у ще не зданих новобудовах незабаром познімають газові котли, батареї, сантехніку, навіть дахи. Бо підрядників "підпирають до стінки" постачальники будматеріалів – погрожують судами за борги у майже півтора мільйона гривень.
Чиновники пояснюють, що так сталося, бо ці будинки зрештою виявилися дорожчими, ніж порахували попервах. На гроші, нещодавно виділені урядом для погашення боргів за відновні роботи, ці підрядники розраховувати не можуть. Бо будинки зводили за компенсації самих потерпілих і так звані "спонсорські гроші" - Житомирщини та Донеччини, зокрема.
Та Житомирська і Донецька області не можуть більше дати грошей, бо у них у самих є проблеми з бюджетом. Тому залишається сподіваємось на кошти з благодійного фонду Кабміну.
Підрядники готові чекати на гроші не більше місяця. Відтак підуть розбирати щойнозведені хати. Люди із жахом думають про зиму, кажуть, ще однієї в аварійних будинках - просто не переживуть.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи