Підприємці скаржаться на проблеми з Польськими візами

Львівські підприємці продовжують нарікати на проблеми з польськими візами, - повідомляє "Львівський портал".

Вчора 26 серпня 2009 року в приміщенні Львівської обласної державної адміністрації відбулась робоча зустріч з проблематики видачі віз консульством Республіки Польщі

На початку зустрічі голова Комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин окреслив основні перешкоди, які виникають при отримані віз: черги осіб та відсутність контролю за правопорядком перед консульством РП, що негативно впливає на рівні можливості отримання віз, недостатньо чіткий перелік документів для отримання візи, що затягує час отримання візи, відсутність Інтернет - реєстрації для громадян, які хочуть отримати візу.

Голова комісії з питань підприємництва Львівської обласної ради Михайло Задорожний зазначив, що відповідальною стороною за правопорядок при консульстві РП є не польські колеги, а місцева влада.
Після цього свої думки висловив консул Єжи Зімний, який зазначив, що консульство РП - одне з небагатьох консульств, яке видає таку велику кількість віз українським громадянам. Тільки цього року було видано більше 104 тис. різних видів віз. Щодо інтернет - реєстрації на отримання візи, то така практика в консульстві справді була, але недовго, бо хакерські атаки призвели до відміни такої практики, а також причиною стало те, що не всі громадяни мають можливість доступу до інтернету.

В. о. начальника Головного управління економіки ЛОДА Микола Польовий запропонував винести на розгляд сесії Обласної ради проблему порушення правопорядку та виникнення черг при консульстві РП, на якій прийняти рішення доручити керівництву УМВС у Львівській області зобов’язати вести постійний контроль за дотриманням правопорядку перед консульством РП.
Катерина Терек, в.о. представника МЗС у м. Львові зазначила, що проблеми з процесом отримання віз існують, але офіційно до представництва МЗС у Львові з скаргами щодо проблем при отримані віз за цей рік звернулись лише двоє громадян.

Підсумком зустрічі стали проміжні рішення, які мають бути допрацьовані до наступної зустрічі: вивчення питання про можливість повернення до попередньої реєстрації на отримання візи через Інтернет - сторінку як можливий шлях вирішення проблеми великих черг, винесення питання на сесію обласної ради щодо визначення відповідального за правопорядок перед консульством РП українськими правоохоронними органами, встановлення .

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи