Обід у Франківських школах подорожчає на 30%

За харчування дітей у школах з нового навчального року батькам доведеться платити на тридцять відсотків більше, - повідомляє "Галицький кореспондент".

Цього року ціна обіду для учнів початкових класів зросла на гривню і коштуватиме близько чотирьох гривень на день. У старших та середніх класах вартість шкільного обіду сягатиме 6 гривень. Безоплатно в Івано-Франківську харчуватимуться лише школярі перших та других класів, частково - третіх-четвертих, а також учні пільгових категорій. Як запевнили в міському управлінні освіти і науки, всі шкільні їдальні будуть забезпечені гарячими обідами, а окрім того, школярі обов'язково зможуть придбати тут додаткові булочки, тістечка та бутерброди. Скаржитися батькам на незбалансований раціон чи нездорову їжу, кажуть у міськвно, не буде причин.

„Кожна шкільна їдальня створила умови, щоб діти могли собі купити все необхідне для повноцінного харчування. І до того ж, обідати в межах навчального закладу набагато здоровіше і безпечніше, ніж купувати їжу під час перерви на вулиці. Адже у школі дитині не продадуть зіпсований пиріжок, чіпси чи інші страви, які негативно позначаться на здоров`ї школяра", - зазначала спеціаліст міського управління освіти та науки Світлана Коцюбинська.

Такі ціни залишатимуться до 1 січня 2010 року. Після нового року, коли буде проведено наступний тендер між приватними підприємцями, які надаватимуть послуги з харчування, вартість шкільних обідів, ймовірно, зросте ще більше. Батькам, які не можуть собі дозволити харчування дитини за таким цінами, залишається хіба давати дитині до школи «тормозок».

Щодо шкільного меню, то особливих змін у ньому не відбудеться. Кухарі надаватимуть перевагу продуктам, які багаті на вітаміни, зокрема, фруктам і овочам, а натомість зменшать кількість страв, де переважають вуглеводи. За дотриманням всіх норм харчування у школах слідкуватимуть спеціальні комісії громадського контролю. Також у місті відбуватимуться семінари стосовно організації харчування в закладах освіти. Нагадаємо, що минулого року в конкурсі на краще харчування перемогла Івано-Франківська загальноосвітня школа № 3.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи