153 річницю з дня народження Франка відзначили в Івано-Франківську

У Івано-Франківську відзначили 153-ю річницю з Дня народження Івана Франка, - повідомили кореспондента „ОстроВ” в прес-службі МВК.

27 серпня, у Івано-Франківську відзначили 153-ю річницю з Дня народження Івана Франка, українського письменника та відомого громадського діяча, ім’я якого місто носить з 1962 року.

Представники міської влади та громадськості урочистою ходою пройшли до погруддя Івана Франка на вулиці, що названа на його честь, де відбулось покладання квітів. Потім колонна на чолі із заступником міського голови Івано-Франківська з гуманітарних питань Зінаїдою Федорук та керуючим справами міськвиконкому Андрієм Лисом урочисто у супроводі муніципального оркестру пройшла до пам’ятника Івану Франку біля облмуздрамтеатру. До пам’ятника урочисто поклали вінки та квіти.

У своєму виступі з нагоди відзначення 153 річниці з дня народження Івана Франка заступник міського голови Зінаїда Федорук зазначила, що місто, отримавши ім’я цієї славетної людини, отримало часточку душі великого сина України та щось від його характеру. Адже дух теперішнього Івано-Франківська відзначається прагненням змін, демократичних перетворень, прагненням до постійного розвитку. Також під час урочистостей виступили представники місцевої спілки письменників та окремі лауреати міської літературної премії імені Івана Франка.

Для довідки
Протягом сорока років своєї невсипущої творчої праці І. Франко поповнив культуру свого народу близько 4500 творами найрізноманітніших жанрів. 50-томне видання його спадщини включає лише половину колосального творчого доробку — те, що несе в собі великий заряд думок і почуттів, мудрості та краси, здатних розширювати й збагачувати духовний світ наших людей, служити дійовою виховною силою.
Вперше юний Франко побував у нашому місті в 1880 році. Згодом голос поета неодноразово звучатиме перед Станіславською громадою. Особливо захоплювалася творчістю Івана Франка молодь нашого міста. До речі в нашому місті він зустрів своє друге кохання - Юзефу Дзвонковську, могила якої знаходиться в Івано-Франківську у Меморіальному сквері позаду облмуздрамтеатру.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи