До кінця року у Львові зявляться двомовні туристичні таблиці на вулицях

До кінця року плануться забезпечити більшість туристичних написів у центрі Львова двома мовами, - повідомляє "Zaxid.net".

У Львові відбувається реалізація проекту "Створення туристично-інформаційної інфраструктури м. Львова". Як поінформував 26 серпня під час круглого столу "Створення туристично-інформаційної інфраструктури в місті" заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, після реалізації проекту у Львові, особливо в центральній частині міста, з’явиться велика кількість нових інформаційних носіїв з туристичною інформацією.
Зокрема, за його словами, назви центральних вулиць мають бути написані двома мовами - українською і транслітеровано латинкою. Також з’являться таблички і вказівники, які вказуватимуть напрямок до цікавих для туристів об’єктів, стенди з картами і додатковою інформацією, вуличні електронні довідники.
Передбачені туристичні автомобільні знаки, які допомагатимуть автотуристам під час руху від в’їзду до міста до центру. На восьми в’їздах до міста будуть встановлені великі інформаційні порти. Усе це доповнюватиме велика кількість поліграфічної продукції, яка розповсюджуватиметься через міський Центр туристичної інформації.
В.Косів уточнив: "Почнеться усе з назв вулиць і нумерації будинків. Це буде зроблено до Різдвяних свят, що є зимовим піком приїзду туристів до Львова. Решта речей пов’язані із дослідженням туристичних потоків та капітальними роботами. Їх реалізація завершиться наприкінці літа - початку осені 2010 року".
За словами заступника міського голови з гуманітарних питань, над шрифтами для ознакування, зокрема таблиць із назвами вулиць, працює робоча група під керівництвом викладача кафедри графічного дизайну Академії мистецтв Петра Нагірного. "Ще кілька років тому на кафедрі дизайну були розроблені піктограми головних пам’яток архітектури. Вони будуть доопрацьовуватися цією групою, і можливо будуть використовуватися. Працює група над шрифтом. Він є компромісом між історичними шрифтами, які використовувалися у Львові, та сучасними вимогами читабельності і функціональності", - уточнив В.Косів.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи