Багатократна чемпіонка Олімпійських ігор Яна Клочкова відродить на Прикарпатті плавання

Вчора Яна Клочкова та Денис Силантьєв приїхали до Івано-Франківська відроджувати водні види спорту, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

В Івано-Франківську Яна Клочкова та Денис Силантьєв взяли участь в крулому столі на тему "Відродження Івано-Франківська як центру підготовки олімпійського резерву з водних видів спорту". Олімпійські чемпіони вважають, що в Україні надто мало людей вміють добре плавати, що призводить до численних нащасних випадків на воді. Випрвити ситуацію покликаний "Фонд підтримки молодіжного та олімпійського плавання", президентом якого є Денис Силантьєв.
В Івано-Франківську за підтримки Фонду планують зробити плавання модним і масовим видом спорту. Крім того Фонд має посприяти у відновленні нині не діючого басейну "Олімп".
Довідка:
Яна Клочкова — 27 років, українська плавчиня, яка виграла 5 олімпійських медалей, серед яких 4 золоті.
Свої золоті медалі Яна виграла на Літніх Олімпійських іграх 2000 та 2004 років у комплексному плаванні на дистанціях 200 та 400 метрів; срібну медаль вона отримала на іграх 2000 року у плаванні вільним стилем на дистанції 800 метрів.
Денис Силантьєв 33 роки, заслужений майстер спорту, чемпіон світу і Європи з плавання, срібний призер Олімпіади в Сіднеї.
У березні 2009 року на спеціально скликаній прес-конференції Яна Клочкова та Денис Силантьєв оголосили про закінчення спортивної кар'єри.За сприяння "Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання" вже навчили плавати 500 дітей в Києві і 200 в Запоріжжі.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи