Памятник Іоану Павлу ІІ встановили на Прикарпатті



На Прикарпатті встановили другий пам’ятник Папі Римському, - повідомляє „Уніан”.

Вчора, 16 серпня, у місті Надвірна Івано-Франківської області на території костелу Успіння Пресвятої Діви Марії урочисто відкрито пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ та грот Божої Матері.

Пам’ятник відкрили з нагоди 400-річчя місцевої римо-католицької парафії.

За спонсорські кошти монумент придбали у Польщі. Грот Божої Матері збудований силами місцевих парафіян. Священики освятили пам’ятник і грот.

На відкритті пам’ятника Папі Римському і гроту Божої Матері була присутня делегація з Польщі на чолі з мером Прудніка Франтішеком ФЕЙДАХОМ.

Довідка УНІАН. 360 років тому до Надвірнянського костелу були привезені мощі святих Лаврентія та Антонія з Падуї. Храм зазнав руйнувань під час пожежі у ХІХ столітті. У радянські часи (1947р.) храм був закритий. Повернули його громаді у 1991-му.

Перший пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ встановили у селищі Більшівці Галицького району у липні 2007 року.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи