Міністр культури і туризму відвідав Прикарпаття

13 серпня 2009 року Верховинський район відвідав Міністр культури і туризму Кабінету Міністрів України Василь Вовкун, - повідомлили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі ОДА.

У поїздці на Гуцульщину високопосадовця супроводжував начальник управління культури обласної державної адміністрації Володимир Федорак.
Василь Вовкун зустрівся з працівниками музеїв Верховинського краю, ознайомився з діяльності закладів музейної та культурно-мистецької спадщини одного з найвисокогірніших районів Карпатського регіону. Відвідав літературно-меморіальний музей Івана Франка та Хату-гражду гуцульської господарки у Криворівні, музей гуцульських інструментів заслуженого працівника культури України Романа Кумлика у Верховині.
Міністр культури дав доручення начальнику управління культури Івано-Франківської обласної державної адміністрації Володимиру Федораку провести відповідну роботу щодо підготовки необхідних документів з питань надання селу Криворівня державного статусу етно-екомузею під відкритим небом та включення обласного свята «Полонинське літо», яке щороку проводиться у Верховинському районі, до Програми всеукраїнських фестивалів з 2010 року.
Василь Вовкун запевнив верховинців, що порушить перед відповідними державними структурами Кабінету Міністрів клопотання про надання статусу продукції, яка виробляється у Верховинському регіоні і яку споживають багаточисельні туристи та гості Карпатського краю, екологічно чистого продукцією харчування.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи