Інваліди-чорнобильці дали чиновникам тиждень на виконання обіцянок

Вчора в Івано-Франківську відбулась зустріч представників інвалідів-чорнобильців з представником Пенсійного фонду України, - повідомляє "ТРК Вежа".

Інваліди-чорнобильці вчора півдня голодували під стінами Івано-Франківської обласної держадміністрації. Головна вимога - перерахувати пенсії інвалідам Чорнобиля, які, за їх словами, не виплачують в повному обсязі згідно чинного законодавства. Люди вимагали зустрічі з Міністром праці та соціальної політики та головою правління пенсійного фонду України. Аби врегулювати ці питання до Івано-Франківщини на зустріч з активістами обласної спілки "Чорнобиль" прибув представник Пенсійного фонду України.
Під час зустрічі з чорнобильцями чиновник пообіцяв перерахунок та виплату пенсій людям, які постраждали від Чорнобильської катастрофи. Однак для цього має бути конкретне рішення та ухвала суду, наголосив Владислав Машкін: "Ми в подальшому будемо виконувати всі рішення судів, в тій частині де визначено відповідним чином що ми маємо робити. Іншого ми виконувати не будемо. Це позиція міністерства праці та соціальної політики України та Пенсійного фонду України. Ми будемо виконувати ті рішення де написано перерахувати пенсії. Тоді ми пенсії перерахуємо і виплатимо."
Заступник голови облдержадміністрації Василь Гладій запевнив - усі вимоги протестувальників будуть розглянуті та по-можливості виконані: "Нажаль, сьогодні ті колізії законодавчі, коли Закони України визначають одну норму, підзаконні нормативні акти визначають іншу і утворили оці непорозуміння"
Після зустрічі з владою голодування інваліди-чорнобильці припинили. На виконання усіх обіцянок протестувальники дали чиновникам рівно тиждень. Через сім днів, якщо ніяких реальних дій з боку влади не буде - мітингувальники обіцяють нові акції протесту: відновлення голодування та блокування роботи Пенсійного фонду.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи