Через малу кількість учнів на Волині закриють 6 загальноосвітніх шкіл

Цього року із 1 вересня передбачається призупинити роботу шести загальноосвітніх шкіл із малою чисельністю учнів за згодою громади, - повідомляє "Zaxid.net".

Це школи у Володимир-Волинському, Рожищенському, Старовижівському, Турійському та Ковельському районах області. Про це під час селекторної наради щодо підготовки закладів освіти до нового навчального року розповів начальник управління освіти та науки Волинської ОДА Михайло Попович.
До 1 вересня планується ввести в експлуатацію добудовані класні кімнати у селі Дубове, дошкільний заклад комбінованого типу у місті Ковелі. На черзі також відкриття дошкільного навчального закладу в місті Луцьку. За рахунок Стабілізаційного фонду проводяться роботи по будівництву шкіл у селах Мостище та Рованці.
За словами Михайла Поповича, цьогоріч на зміцнення матеріально-технічної та навчальної бази закладів освіти передбачили 53,6 млн грн видатків із загального фонду, зі спеціального - 5,4 млн грн. Цих коштів виділено менше, аніж минулого року, але вони чималі, - зауважив він.
На 4 серпня в області готовність шкіл до відкриття становить у загальному 80%, інтернатні заклади на 90%, ПТУ - на 82%, - сказав начальник управління освіти та науки Волинської ОДА.
На Волині функціонує 789 ЗОШ, 376 дошкільних навчальних закладів, 63 позашкільних закладів, 19 ПТУ, 35 ВНЗ І-IV рівнів акредитації.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи