Діти з України, Білорусії і Молдови зберуться у літньому таборі під Говерлою

9 серпня понад 190 дітей 9-17 років з 17 національних громад України, Білорусі та Молдови приїдуть в дитячій табір в Карпатах, - повідомлили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі ОДА.

Діти візьмуть участь в урочистому відкритті Міжнародного міжнаціонального дитячого табору «Джерела толерантності», яке відбудеться у карпатському смт. Ясіня поблизу Говерли на базі пансіонату «Високі Карпати».
Учасники табору – діти національних громад України і діти-біженці – ассірійці, білоруси, болгари, вірмени, греки, євреї, кримські та волзькі татари, молдавани, німці, поляки, росіяни, румуни, татари, чеченці, велика група українців, зможуть зануритися в національну культуру різних народів. Серед учасників табору 20 дітей з Львівської області.
Вже другий рік до участі у програмі табору долучились афганська та корейська громади України. У таборі працюють педагоги національних громад України та професіонали, які розуміють особливості міжкультурного діалогу.
Табір проводиться 9-26 серпня Конгресом національних громад України за підтримки Посольства Федеративної республіки Німеччина, Міністерства у справах сім’ї та молоді, Держкомітету у справах національностей і міграції, Датської ради з питань біженців та інших благодійних організацій, спонсорів та приватних осіб. В організації табору беруть участь громадські організації Львівщини, зокрема ЛОМГО "Клуб толерантності".
Метою проекту є виховання міжнаціональної толерантності української молоді, протидія ксенофобії, формування активної громадянської позиції у молоді національних громад, поширення знань про національне розмаїття України та профілактика проявів расової та релігійної нетерпимості.
Табір працює за унікальною методикою занурення, кожного дня всі учасники пробують жити як представники певної культури. У таборі також проводяться День Пам’яті Трагедій народів України, День Прав Людини, День Громадянина.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи