Попри кризу народжуваність зростає на Львівщині

На Львівщині зростає показник народжуваності, незважаючи на кризу. Водночас знизився рівень дитячої смертності, - повідомляє "Deutsche Welle".

Лише за перше півріччя цього року на Львівщині народилося на тисячу дітей більше, аніж за аналогічний період минулого року.
Зростання становить практично 8 відсотків, розповіла керівник відділу охорони материнства і дитинства обласного управління охорони здоров'я Ірина Микитчак. Народжуваність збільшується з кожним роком, каже вона, але загальний показник смертності у регіоні не перевищено.
Єдиного стимулу, що спонукав би жінок до народження дітей, експерти не можуть виокремити. Це радше дія кількох чинників, і найважливіший з них – це церква. Кількість абортів суттєво зменшилася завдяки духовному впливові, каже Микитчак. Вагомими факторами є і прогрес у сфері репродуктивної медицини, і державна допомога при народженні дитини.
Економічні негаразди, як, наприклад, нині, ніколи не були стримуючим фактором для дітонародження, переконана Микитчак. Більше того, експерти схиляються до того, що чимало жінок вирішили саме у спосіб декретної відпустки і перечекати економічну кризу, і зберегти роботу.
Крім зростання народжуваності, цього року на Львівщині зменшився і показник дитячої смертності. Зокрема, померло на п’ять дітей менше, ніж за аналогічний період минулого року. Як відзначає Микитчак, позитивна динаміка спричинена суттєвою модернізацією медичного обслуговування для немовлят.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи