П'яний водій насмерть збив жінку і 3 дітей в Чернівцях

За результатами експертизи у водія «LEXSUS RX 350», який 31 липня на пішохідному переході збив на смерть жінку і трьох дітей, вміст алкоголю в крові становив 3,72 проміле. Це відповідає важкому отруєнню етиловим спиртом з можливим смертельним наслідком, - повідомляє "ЗІК".

Після скоєння ДТП чоловік не міг самостійно вийти з авто та взагалі розмовляти. Про це 1 серпня повідомив начальник УМВС у Чернівецькій області Георгій Проскурняк.
43-річний водій збив жінку та чотирьох дітей на пішохідному переході на вул.Винниченка. За словами очевидців, він навіть не гальмував. Тіла смертельно травмованих було відкинуто на 20-30 метрів від зебри. В результаті ДТП 13-річний хлопчик та 12-річна дівчинка померли в кареті швидкої медичної допомоги, ще двоє - 9-річний хлопчик та 39-річна жінка від отриманих травм померли в лікарні швидкої медичної допомоги.
За словами генерала Георгія Проскурняка, головною причиною аварії було значне перевищення швидкості.
Як розповідають очевидці, одразу після ДТП на місці події зібрався натовп мешканців прилеглих вулиць. Міліції довелося рятувати водія “Лексуса” від самосуду – люди почали трощити авто. На експертизу винуватця ДТП супроводжувало троє очевидців події – люди хотіли переконатися, що експертизу на вміст алкоголю таки проведуть.
Водія поміщено в ІТТ, автомобіль припарковано на штраф майданчик.
Георгій Проскурняк, спростував інформацію, що затриманий є працівником митниці. Хоча на знімках , зроблених на місці ДТП, чітко видно перепустку водія на пункт пропуску Рава-Руська і ще якусь перепустку, підписану начальником Львівського прикордонного загону.
За словами Георгія Проскурняка, водій – 1966 року народження, уродженець міста Кіцмань, нині мешкає у Чернівцях, зареєстрований як приватний підприємець. Автомобіль “Лексус” має номерний знак ВС 3000 ВЕ, зареєстрований в одному з райвідділів Львова. Затриманий не є власником машини, але записаний у документи як такий, що має право керувати. Наразі більше інформації про винуватця ДТП міліція не оприлюднює.
Георгій Проскурняк запевнив , що міліція зробить усе можливе, щоб винуватець не уникнув правосуддя. По даному факту слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України. Раніше затриманий вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи