Тиждень актуального мистецтва пройде у Львові

Вдруге у Львові відбудеться Тиждень актуального мистецтва. початок заплановано на 28 серпня, - повідомляє "Об'єктивно".

28 серпня по 6 вересня пройде Тиждень актуального мистецтва складений з трьох блоків – спершу відбудеться презентація авторських проектів, пізніше - дні мистецтва та «МедіаДепо».
Координатор авторських проектів - Володимир Кауфман. Цей блок поєднає найрізноманітніші вияви творчості знаних митців. Перформанси, інсталяції, та інтерактивні проекти презентуватимуть визнані постаті актуального мистецтва.
Куратор днів мистецтва, наповненням яких стануть перформанси, що заполонять центр міста та проходитимуть в різний час доби, шокуючи чи заворожуючи публіку та випадкових свідків, - Януш Балдига, а координатор заходу Вальдек Татарчук.
Треба наголосити, що цьогоріч МедіаДепо фокусуватиметься на відео-творах про утопію та про міські утопії. Цей блок презентуватиме новинки найпрестижніших європейських фестивалів «нових медіа»: «ARS Electronica», «Інтерфільм», «Імпакт», «Відеомедея», «Трансмедіале», «Відеолог», «WRO»… На завершення МедіаДепо пропонує зроблено спеціально для Львова підбірку творів Йонаса Мекаса та Джорджа Макунаса. Програма супроводжуватиметься експериментальними сетами у супроводі відео 1980-1990х років. Координатор - Богдан Шумилович.
Проекти «Тижня актуального мистецтва» відбуватимуться в історичній частині Львова: галереї «Дзиґа», на площі перед монастирем Бернардинів, в Музеї Ідей, в Центрі міської історії Центрально-Східної Європи, у Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України, в галереї мистецтв «Primus», під оборонними мурами монастиря Бернардинів, у парку біля Порохової Вежі та на інших територіях міста. Основним простором «Тижня» стане «Фабрика Повидла», що розташована на «Рогатці» (вул. Б.Хмельницького, 124).
Доповненням до «Тижня» стануть вечірні програми на «Фабриці Повидла», що поєднуватимуть музику, візії та тексти за участі: Юрія Яремчука, Юрія Іздрика, Остапа Сливинського, Марка Токара, Вацлава Зімпеля, формації «RESTart» (відеозвук), «Проекту Медіатеатр» (Юрій Синенький, Наталя Ільчук) та формації «Зелені сестри».

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи