Московський Патріарх вважає, що на Західній Україні не дають будувати церкви

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило шкодує, що влада на Західній Україні не дає православним можливості будувати храми. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Вести".

"Ну хіба годиться, що православна церква Московського патріархату не має по-справжньому свого кафедрального собору у Львові? Хіба годиться, що неможливо побудувати жодного храму, не даються ділянки землі?", - обурився Кирило.
 

"Це зовсім не годиться. Це лише розвиває почуття ненависті. І тому я вважаю, що всі ці питання треба регулювати", - додав він.
На думку патріарха, "величезна відповідальність" щодо вирішення цієї проблеми повинна лежати на місцевій владі - "з тим, щоб всі ті громади, які живуть ось у цих місцях, щоб вони відчували себе комфортно".
 

"Якщо не будуть відчувати дискримінації, тоді й буде можливість розвивати людські стосунки", - сказав він.
 

Як інформує "Українська правда", Кирило також зазначив, що обговорював цю тему з президентом Віктором Ющенком.
"Мені президент сказав про ті труднощі, які пов'язані з виконанням цих рішень. Але я дуже сподіваюся, що в перспективі, невіддаленій перспективі, усі ці питання отримають позитивне вирішення", - сказав він.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи