Затримано 10 учасників злочинного угрупування, що діяло на Заході України

Затримано 10 членів злочинного угруповання, яке діяло у Західній Україні, - повідомляє "Zaxid.net".

Працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області спільно з ГУБОЗ МВС України під час оперативно-розшукових заходів у Хмельницькій, Рівненській, Волинській та Львівській областях затримали лідера та 10 учасників небезпечного бандитського угруповання з міжрегіональними зв'язками, які скоїли ряд тяжких та особливо тяжких резонансних злочинів із застосуванням вогнепальної зброї.
Організував групу 42-річний мешканець Хмельницької області, колишній працівник міліції, звільнений з органів внутрішніх справ за негативними мотивами 2001 року.
У результаті проведення численних обшуків за місцями роботи та проживання активних учасників організованої групи працівники міліції вилучили пістолет "ТТ", два пістолети іноземного виробництва, мисливську рушницю, кількасот набоїв до різної зброї, у тому числі кулеметну стрічку з набоями 7,62 мм, вибуховий пакет, штик-ніж до автомата "Калашникова", біти, міношукач, радіостанції, електрошокер, витискач скла, "фомки", бінокль, підзорну трубу, чорні шапки з прорізами для очей, комплекти камуфляжного одягу та однотипних спортивних костюмів.
Заарештованих учасників групи обґрунтовано обвинувачують у скоєнні ряду злочинів на території Хмельницької області, зокрема розбійного нападу у квітні 2004 року на ковбасний цех, де зловмисники зв'язали сторожа, власницю цеху та заволоділи коштами в сумі 20 тисяч доларів США, 15 тисяч гривень, золотими виробами та автомобілем "ВАЗ-2104". Їм інкримінуються також пограбування у січні 2005 року із застосуванням фізичного насилля реалізаторів ковбасних виробів (в одному випадку зловмисники заволоділи грошима в сумі 34 тисячі гривень і мікроавтобусом "Мерседес-Бенц", в іншому - автомобілем "ВАЗ-2108"). До речі, під час скоєння останнього злочину потерпілий вчинив опір нападникам й завдав одному з них три ножових поранення, після чого зловмисники втекли на згаданому автомобілі. Встановлено також, що у квітні 2005 року у місті Кам'янець-Подільському підозрювані викрали 18 тисяч гривень з автомобіля "Хюндай".
У ході оперативно-слідчих дій встановлено та документально підтверджено скоєння учасниками угруповання ще двох розбійних нападів та пограбування на території Рівненської, Тернопільської та Чернівецької областей. Перевіряється їх на можлива причетність до скоєння ще трьох розбійних нападів та пограбування із застосуванням вогнепальної зброї на території Хмельницької області.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи