Етнофестиваль "Підкамінь-2009" вже втретє відбувся на Львівщині (фото)

З 24 до 26 серпня в селищі Підкамінь Львівської області проходив міжнародний фестиваль. Цього року вже втретє поспіль тут зібрались шанувальники етно-рок музики, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

 

Цих вихідних у Львівській області відбувся великий етно-рок фестиваль "Підкамінь-2009". Головною розвагою фестивалю всі три дні слугувала вечірня концертна програма. Загалом на великій сцені виступили 15 гуртів з України (зокрема "Кому вниз", "ТІК" і "Mad Heads XL") і Білорусії ("Unia"). Разом з тим було чимало і інших розваг під час фесту. На малій сцені виступали місцеві музичні колективи, проводились майстер-класи з лозоплетіння, гончарства, ковальства. Бажаючі могли позмагатись в "Козацьких забавах", або поспостерігати за лицарським турніром. Також на території фестивалю діяла виставка-продаж різних видів декоративного та ужиткового мистецтва.
 

Організаторами фестивалю виступили Львівська облдержадміністрація спільно з громадськими обєднаннями. Натомість мистецьке об'єднання "Дзига", яке попередні два роки було головним організатором, зараз лишень консультувало нових організаторів.
 

Зважаючи на те, що вже третій рік поспіль вдається успішно реалізувати таку велику подію, заступник голови Львівської облдержадміністрації Олександр Ганущин заявив: "Якщо перший рік була проба сил, чи можемо ми зорганізувати фестиваль. Рік другий - намагання за екстремальних умов зробити все, щоб фестиваль відбувся. То третій - це вже певна сублімація досвіду і ми вже можемо говорити, як зробити фестиваль кращим в наступні роки". Крім того пан Ганущин додав, що сподівається що в наступні 20 років етнофестиваль "Підкамінь" буде відбуватися.
 

Великий вклад в реалізацію фестивалю вклали волонтери, які приїхали з багатьох країн світу (зокрема з Франції, Великобританії і Польщи).
Загалом, за підрахунками одного з організаторів фестивалю, Володимира Булишина фестиваль відвідало коло 12 тисяч людей. На організацію всього дійства було затрачено 300 тисяч гривень.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи