За тиждень діабетики Львова можуть залишитись без інсуліну

На Львівщині не вистачає грошей на закупівлю інсуліну для хворих а діабет, - повідомляє "Zaxid.net".

 

Цьогоріч видатки на лікування хворих на діабет залишилися на рівні 2008 року і становлять 234675,2 тис. грн. Збільшення кількості хворих на інсулінозалежний цукровий діабет та значне зростання вартості препаратів інсуліну призвели до суттєвого дефіциту коштів для лікування цієї категорії хворих. Додатково з місцевих бюджетів протягом I півріччя 2009р. виділено 66385,1 тис. грн. Загальна сума видатків (державний та місцеві бюджети) становить 301060,3 тис. грн.
 

На сьогодні проведено тендерні закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення на суму 207941,5 тис. грн. Завершені тендерні закупівлі у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Київській, Луганській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Чернівецькій областях. В інших регіонах тендери тривають та перебувають на завершальному етапі.
 

Згідно з результатами моніторингу цін, який проводить МОЗ, вартість 1 флакону (картриджу) препарату інсуліну одного виробника у розрізі регіонів України коливається від 4,5 до 62,3 грн. Такий підхід місцевої влади призвів до того, що виділених державою коштів не вистачає на 100% забезпечення всіх хворих препаратами впродовж року.
 

Відповідно до п. 4 розпорядження Кабінету Міністрів України від 5.03.2009 №247-р "Деякі питання забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну" внесено зміни до Закону України "Про Державний бюджет на 2009 рік" у частині додаткового виділення з державного бюджету дотацій місцевим бюджетам на суму 160 млн. грн.
 

Для вирішення питання про закупівлю препаратів інсуліну іноземного виробництва, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення для профілактики, діагностики та лікування інших захворювань МОЗ підготовлено та погоджено із зацікавленими центральними органами виконавчої влади законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості", який погоджено на засіданні профільного Урядового комітету та на засіданні Кабінету Міністрів України, направлено до Верховної Ради України.
 

Рішенням Конституційного Суду України від 14.07.2009 №18-рп/2009 у справі за конституційним поданням Президента України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо мінімізації впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості" (справа 1-22/2-009) зазначений законодавчий акт визначено неконституційним.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи