Два дитячі садочки оснастять автономним опаленням в Івано-Франківську

Альтернативне автономне опалення встановлять у 2 дитсадках Івано-Франківська, - повідомляє "ТРК Вежа".

 

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет міської ради. Зокрема, електричне опалення встановлять у дошкільному закладі "Пізнайко" , що знаходится на вулиці Сахарова та в садочку "Дударик", розташованому на вул. Сухомлинського. Загалом тут виховується і навчається понад 600 дітей.
 

Дитячий садок "Дударик" має понад 300 вихованців. У його структурі - 13 груп санаторного типу для дітей з ранніми проявами туберкульозної інфекції. Нині діюча система опалення тут встановлена на початку 90-их. На 6 років раніше був заснований і садочок "Пізнайко". Його відвідує 298 дітей. В цих навчальних закладах температура взимку не відповідає нормативному, каже начальник міського управління освіти Михайло Верес. Тому є потреба заміни існуючого теплопостачання. "Теплон"- саме таку назву мають електричні нагрівачі, які встановлять у дитсадках вже цього року. Їх застосування дозволить втричі зменшити енергоспоживання, каже Михайло Верес.
 

У перевагах використання альтернативного опалення в дитячих садках переконані і місцеві чиновники. Садочки "Пізнайко" та "Дударик" - пілотні проекти щодо вдосконалення теплопостачання, каже 1-ий заступник міського голови Зіновій Фітель.
 

На електронагрівачі "Теплон" у садочку "Дударик" міська влада витратить 456 тисяч гривень, а в "Пізнайко" - 334 тисячі. До кінця цього року міська влада планує забезпечити теплом вихованців ще одного дошкільного закладу. В якому саме - чиновники ще не визначилися.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи