Двох чиновників, що вимагали хабара від підприємця, затримали працівники СБУ Івано-Франківська

14 липня у місті Івано-Франківську співробітниками СБУ затримано двох посадових осіб, що займають керівні посади у Державній інспекції архітектурно-будівельного контролю у Івано-Франківській області, - повідомила кореспондента "ОстроВ" прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області.

 

Чиновники вимагали у підприємця хабар у розмірі 5 тисяч гривень за видачу йому ліцензії на право провадження діяльності, пов’язаної з будівництвом архітектурних споруд. Посадових осіб було затримано в центральній частині міста при отриманні ними частини суми хабара у розмірі 3тисяч гривень та 200 доларів.
 

Варто зазначити, що підприємець, у якого посадовці вимагали хабара, здійснив усі передбачені законом дії для отримання даної ліцензії, що включало надання потрібних документів та сплату відповідних зборів. Вказані чиновники інспекції Архбудконтролю в Івано-Франківській області вимагали у нього хабара просто У даний момент вирішується питання про порушення щодо посадовців кримінальної справи.
 

Нагадаємо, за останні три тижні це третій випадок вимагання та отримання хабара, який розкривають співробітники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Івано-Франківській області. Наприкінці червня ними при вимаганні та отриманні 15 тисяч гривень було затримано начальника Управління ветеринарної медицини в м. Калуші та начальника відділу боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів податкової міліції Калуської оДПІ, а за тиждень до того на хабарі у 115 тисяч доларів у Івано-Франківську було затримано першого заступника голови правління НАК "Надра України".

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи