В приміщення Держінспеції по екології Чернівецької області підсипали ртуті

50 грам частинок металевої ртуті виявили учора, 9 липня, у приміщенні Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області, - повідомляє "ЗІК".

З будівлі було евакуйовано 24 працівників інспекції. Ртуть зібрано механічним способом і передано для утилізації. На місці події працювали представники ГУ МНС у Чернівецькій області та міськСЕС.

Ртуть виявили у кабінеті першого заступника начальника Державної екологічної інспекції Геннадія Шнаревича під тумбочкою біля робочого столу. Виявив її Геннадій Шнаревич випадково, шукаючи ключ.

Як довго небезпечна речовина перебувала у кабінеті, невідомо. У самій інспекції запевняють, що жодних пристроїв із ртуті в роботі не використовують, і випадково ртуть потрапити в кабінет не могла.
Після вилучення ртуті працівники міськСЕС взяли проби повітря у приміщенні інспекції. Встановлено, що вміст парів ртуті не перевищує гранично допустиму концентрацію.

Геннадій Шнаревич через кілька тижнів має вийти на пенсію. Його кабінет розташований поряд з кабінетом начальника інспекції. Боротьба за посаду начальника інспекції між представниками Партії регіонів та БЮТ триває вже майже два роки. За цей час на посаді побували Василь Ткачук (від БЮТ) та декілька разів Василь Дутчак (депутат Чернівецької міської ради від Партії регіонів), який своє звільнення оскаржував у судовому порядку і поновлювався на посаді за рішенням суду. Кілька днів головним екоінспектором Буковини пропрацював представник Львівщини.

3 липня цього року колективу інспекції було представлено нового начальника Івана Рибака – депутата Чернівецької міської ради від БЮТ. Він працював в апараті ОДА, Верховної Ради, Кабінеті Міністрів, півтора року у Міністерстві екології очолював департамент екологічного моніторингу та екологічної безпеки. У день представлення Івана Рибака у його власному авто невідомі побили вікна.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи