В Івано-Франківську сміття почнуть вивозити двічі на день?

В Івано-Франківську може змінитись графік вивозу сміття з міста, - повідомляє "Західний Кур'єр".

А цього тижня начальник Муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула повідомив, що в центрі міста «накопичення сміття відбувається після 18-ї години» і запропонував «змінити графік його вивезення або вивозити сміття два рази на день», бо, мовляв, на переповнених сміттям контейнерних майданчиках «відбувається розмноження інфекційних комах, від контейнерів йде неприємний запах і люди скаржаться». Оскільки більшу територію центральної частини міста обслуговує перевізник «Грінко-Франківськ», то всі претензії щодо вивезення сміття комунальники пред’являють саме цій фірмі. Якщо вона найближчим часом не врегулює цю проблему й не налагодить вчасне вивезення сміття, з фірмою навіть можуть розірвати угоду.
Натомість директор фірми «Грінко-Франківськ» Володимир Мендела каже, що вивозити сміття з центру міста вдень практично неможливо через «пробки» на дорогах. Сміттєвози просто не можуть під’їхати до контейнерів:
— Ми неодноразово просили керівництво УЖКГ якимось чином забезпечити під’їзд сміттєвозів до контейнерів, але на наші звернення воно не реагує. Так само, як і на прохання належно облаштувати контейнерні майданчики на вулиці Вірменській, поблизу магазину «Природа», та на вулиці Вагилевича. Якщо це неможливо зробити, то ми пропонуємо збудувати нові майданчики і додатково встановити контейнери на вже існуючих. Загалом, комунальникам не завадило б подумати над тим, щоб в центральній частині міста побудувати ще кілька нових майданчиків, аби не виникало таких конфліктних ситуацій, як це було на вулиці Вагилевича, коли самі мешканці викотили контейнери на дорогу і сказали, що це зробили ми.
Також хочу сказати, що співпраця з міською владою на рівні міського голови та його заступників досі у нас була нормальною та конструктивною. А ось із керівництвом УЖКГ з незрозумілих для мене причин такої співпраці чомусь нема. Натомість окремі посадові особи УЖКГ привселюдно заявляють, що «Грінко» вже всіх «дістало», що «Грінко» в місті працювати не буде» і що «Грінко» дозволяє собі «лізти» на чужі території». Така позиція УЖКГ для нашої фірми незрозуміла і породжує багато питань», — сказав пан Мендела.
Нагадаємо, що ініціатором залучення цієї фірми до вивезення з міста сміття свого часу була сама міська влада. Поява в Івано-Франківську цієї фірми загалом позитивно вплинула на покращення вивезення сміття з міста всіма перевізниками і конкуренції між ними. Але зараз так виглядає, що «здорова» конкуренція переросла в черговий перерозподіл ринку вивезення твердих побутових відходів і фірма «Грінко» містові вже не потрібна.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи