Гральні автомати вилучають в Івано-Франківську

Незважаючи на те, що 15 травня 2009 року Президентом України був підписаний Закон України „Про заборону грального бізнесу в Україні”, що набрав чинності з 25 червня цього року, гральні автомати на території Івано-Франківська ще подекуди виявляють,повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі МВК.

 

Стаття 2 цього закону говорить, що в Україні забороняється гральний бізнес та участь у азартних іграх.
 

Проте, як зазначив під час оперативної наради у міського голови головний спеціаліст відділу підтримки та розвитку підприємництва МВК Роман Ботвин, в ході контрольного обстеження об’єктів грального бізнесу на території міста Івано-Франківська вже після набрання чинності згаданим Законом (тобто після 25 червня 2009 року) було виявлено наразі три випадки незаконного розміщення гральних автоматів. Зокрема, гральні автомати були виявлені: на літньому майданчику поруч торгового комплексу „Крона” за адресою вул. Івана Павла ІІ (колишня вул. Будівельників); на літньому майданчику поруч торгового комплексу „Крона” за адресою вул. Симоненка, 5; а також на літньому майданчику поруч ресторану „Терра” за адресою вул. Галицька, 100-б.
 

Фактів функціонування залів гральних автоматів наразі не виявлено. Що ж до виявлених фактів розміщення гральних автоматів на літніх майданчиках, відповідно до ст. 3 Закону України „Про заборону грального бізнесу в Україні” застосування санкцій за порушення цього Закону здійснюється за рішенням суду, ухваленого за позовом органів державної податкової служби.
 

Оскільки органи місцевого самоврядування не мають права вилучати гральні автомати, то відділом підтримки та розвитку підприємництва МВК були направлені відповідні листи начальнику ДПІ в м. Івано-Франківську та начальнику головного відділу податкової міліції ДПІ в м. Івано-Франківську про необхідність вилучення незаконно розміщених гральних автоматів. Нагадаємо, згідно закону лише органи державної податкової служби мають право вилучати гральні автомати. Протягом тижня запланований виїзд на вилучення гральних автоматів за вищезгаданими трьома адресами.
 

Окрім того, за інформацією Романа Ботвина, жодний з трьох літніх майданчиків, де були виявлені гральні автомати, не має дозволу на розміщення, а отже, встановлений незаконно і так само підлягає або легалізації, або так само вилученню.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи