Санепідемстанція знайшла стафілокок і сальмонелу в санаторії, де отруїлось 72 людей

У закарпатському санаторії «Перлина Карпат», де отруїлися діти з Києва, за попередніми даними, виявлено збудники сальмонели і стафілококу. Про це повідомила головний лікар Закарпатської санітарно-епідеміологічної станції Віра Чиж, - повідомляє "ЗІК".

 

Цих збудників спеціалісти СЕС виявили у змивах холодильників для зберігання риби та м’яса, на дошках для різання, у маслі «Селянське» і салаті зі свіжих овочів.
 

Саме такі продукти харчування давали дітям і дорослим у санаторії на обід 4 липня, перед від’їздом. Крім того, зауважила В.ЧИЖ, збудники сальмонели висіяні у двох працівників харчоблоку, у тому числі офіціанта, різновид стафілококу виявили у кухаря. Головний лікар СЕС також уточнила, що триває робота зі співставлення виявлених збудників у продуктах зі збудниками у дітей, що захворіли. Проте остаточних висновків все одно ще немає, для повного з’ясування джерела і механізму потрапляння інфекції проводяться подальші дослідження.
Довідка.
 

4 липня о 23.55 з потяга „Ужгород - Київ” до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" були госпіталізовані 72 особи, які після оздоровлення їхали із санаторію „Перлина Карпат” до Києва, - 65 дітей віком від 8 до 17 років і 7 дорослих.
 

Через декілька годин у Тернополі були госпіталізовані ще 2 дітей та у Хмельницькому - 2 дітей з цього потяга Решта дітей та супроводжуючих дорослих у кількості 180 осіб доїхали до Києва, де ще 6 дітей були госпіталізовані.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи